Skip to content

Onze mensen

Alexander Seckel

Partner Manager Digital

Mijn achtergrond is de financiële sector. Zo ben ik per toeval door een vakantiebaantje het bankwezen ingerold en daar blijven “plakken”.

Binnen de Rabobank heb ik verschillende rollen en functies uitgevoerd. Het grootste gedeelte van mijn carrière richtte ik me op het zakelijk deel van het bankwezen. In eerste instantie het maken van financiële analyses en schrijven van kredietvoorstellen voor bedrijven. De laatste jaren als relatiemanager/ accountmanager gewerkt met een grote focus op new business waarbij ik ook de mogelijkheid had gekregen een acquisitie team op te zetten.

Een leerzame en interessante tijd, maar ik merkte steeds meer dat het werk wat meer op de automatische piloot ging. Ook zag ik dat de bankensector onder druk stond en de toekomst binnen een bank steeds onzekerder werd. Bovendien ging ik richting de 40 waarbij ik mezelf afvroeg of ik de rest van mijn carrière nog wel binnen deze sector zou willen blijven.

Ik heb toen besloten om een 2.5-jarige studie bedrijfskunde bij Nyenrode in de avonduren te volgen en na afronding een compleet andere richting op te gaan. Een sprong in het onbekende maar wel met de mogelijkheid me weer verder te kunnen ontwikkelen en nieuwe dingen te leren.

De verschillende sollicitatiegesprekken bij organisaties in verschillende sectoren was een leerzame tijd en zorgden voor een goed beeld van wat ik wilde maar ook niet wilde. Zo ben ik via via in contact gekomen met ALD en leek me de vacature erg interessant. Het was in eerste instantie lastig een concreet beeld te vormen van wat precies de rol werd maar bezig zijn met toekomstige mobiliteitsvraagstukken voor gave vooruitstrevende automerken, digitale klantreizen gecombineerd met de focus op sales maakte me enthousiast.

Als partnermanager digital richt ik me op de labels Polestar, Tesla, Lynk & Co. , Harley Davidson en Smart. Mijn focus ligt op het nastreven van de sales doelstellingen, goede contacten onderhouden met de partners en de digitale klantreizen die we in samenspraak met ons partners bouwen verbeteren, efficiënter en transparanter maken.

Ik werk nu een jaar bij ALD en moet zeggen dat het tot nu toe een erg interessante en dynamische tijd is. Er zijn voldoende kansen om jezelf te ontplooien en nieuwe dingen op te kunnen pakken en dat in combinatie met de prettige open sfeer binnen de organisatie zorgt voor een goede werkomgeving. Leuk om met nieuwe toekomstgerichte projecten bezig te zijn die zorgen voor meer klantbinding en verdere groei van de organisatie.

Consent choices