Overslaan naar content

Onze mensen

Ankie van den Akker

Sales Advisor

Tijdens mijn opleiding International Sports, Management en Business in Amsterdam realiseerde ik me dat ik eigenlijk niets had met de richting van mijn studie (sportmanagement). Als klein meisje had ik al een liefde voor auto’s en boten, dus besloot om me in mijn stages hierop te focussen zodat ik de branches kon ontdekken. Mijn afstudeerstage heeft plaatsgevonden bij LeasePlan, waar mijn passie voor automotive meer is aangewakkerd. Na een korte periode bij LeasePlan als binnendienst in het corporate segment heb ik de overstap gemaakt naar ALD, waarbij ik graag gekscherend de opmerking maak dat ‘ik liever overneem dan dat ik overgenomen word’ (aangezien de overname van LeasePlan al in de pijplijn zat).

Binnen mijn huidige functie en Captives team zijn we het aanspreekpunt voor de dealer; we zorgen ervoor dat zijn offertes richting de klant kloppen, dat het aanbod scherp genoeg is om ons te onderscheiden van de concurrent en uiteraard kunnen we met de dealers samen lachen en de relatie behouden; ze doen immers het werk in de showroom voor ons waardoor wij contracten binnen krijgen en behouden.

De automotive sector trekt me vanwege haar dynamische karakter, je zit nooit stil en iedere dag weer zijn er innovaties en veranderingen. Zeker in de huidige situatie met levertijden en grondstoftekorten is en blijft het een uitdaging om de klant toch tevreden te stellen; samen met de dealer hem/haar over te halen om uiteindelijk de twijfels weg te nemen en te kiezen voor het product of de service.

Binnen ALD zelf is er veel ruimte voor ontwikkeling en ambitie. Het bedrijf ademt samenwerking, inclusiviteit en korte lijnen. Iedereen staat open om je te helpen, er zijn regelmatig team- en sportuitjes (zeilen, padel, skireis, simracing en nog veel meer) en de sfeer op kantoor is gewoon gezellig en loyaal naar elkaar toe. Daarnaast is ALD erg flexibel, thuiswerken is heel gemakkelijk maar je mag ook elke dag naar kantoor en genieten van een vers gemaakte koffie of muntthee door de barista. Dit maakt ook dat ik in mijn functie als Sales Advisor op Indirect Sales iedere dag met plezier naar mijn werk toe ga. ALD is een prettige werkgever waar iedereen welkom is!

Consent choices