Overslaan naar content

Een kijkje in de keuken bij de afdeling Business Development

Om een beeld te krijgen van het werken bij ALD Automotive, kijken wij mee met Chris van de afdeling Business Development. Je leest over zijn werk, afdeling, projecten en vrijetijdsbestedingen.

Wie is Chris? Chris Heiligers is 35 jaar en afkomstig uit Zuid-Limburg, maar woont al acht jaar in het prachtige Leiden. Chris heeft International Marketing gestudeerd en het werken in een internationale omgeving heeft sindsdien zijn interesse gehad. Daarnaast heeft hij een grote passie voor auto’s. Als student bracht hij leaseauto’s naar klanten, hij werkte bij een sportauto verhuurder en heeft zelf een verhuurbedrijf voor elektrische auto’s gehad. Nu werkt hij sinds april 2019 bij ALD Automotive. Hij werkt hier met enorm veel plezier. Chris vertelt over zijn binnenkomst bij ALD: “Wat me daar het meest van is bijgebleven is hoe mijn nieuwe collega’s mijn input meteen zo serieus namen en waardeerden. Dat was een warm welkom.”

De afdeling Chris werkt op de afdeling Business Development, waar hij samen met een collega de Tenderdesk vormt. Op de Tenderdesk worden de binnenkomende tenders beantwoordt. Ze leveren offertes aan bij internationale tenders, of geven uitgebreid antwoord op lokale tenders. De afdeling Business Development helpt de nieuwe klanten verder met vraagstukken rondom kostenbesparing, reductie van CO2-uitstoot en de werknemerstevredenheid, om zo de juiste oplossing te bieden voor de uitdagingen van een klant.

Business Development is met vijf medewerkers een kleine afdeling. De afdeling werkt op het hoofdkantoor in Hoofddorp, maar sinds COVID-19 werken ze regelmatig vanuit huis. Ze spreken dan graag af op kantoor voor een overleg. Deze combinatie tussen thuis en op kantoor werken wordt door het team als prettig ervaren. “Binnen ons team werken wij goed met elkaar samen. Er wordt veel gelachen, maar ook fijn samengewerkt”, aldus Chris. Naast zijn werk op de Tenderdesk is Chris, met een groot hart voor elektrische voertuigen, de EV-Ambassador en daarmee de vraagbaak rondom elektrisch rijden bij ALD Automotive.

Wat speelt er nu op de afdeling Business Development? Op het moment van schrijven is Chris vooral druk geweest met een schrijfcursus en het toepassen van deze nieuwe kennis op de tenderteksten. Daarnaast heeft hij nog iets leuks meegemaakt: hij mocht aanschuiven bij Chef’s Table. Elke maand mag een collega meekijken bij een overleg van het Management Team. Deze maand was Chris aan de beurt. “Het was erg interessant om mee te maken en bovendien vind ik het erg prettig om deel van een organisatie uit te maken die zo open is.”

Wat doet Chris in zijn vrije tijd? In zijn vrije tijd probeert Chris zoveel mogelijk tijd in de keuken door te brengen. Door COVID-19 is dit alleen maar toegenomen. Chris: “Voor mij is het therapeutisch om heerlijk te koken of bakken.”

Daarnaast is Chris een echte filmliefhebber. Een fijne serie of reis- en kookprogramma’s kijkt hij dan ook graag. Zijn persoonlijke favorieten zijn Top Gear en de Formule 1 die binnenkort weer van start gaat. Als auto- en raceliefhebber geeft Chris de volgende filmtips: ‘Rush’! Maar ‘Snatch’ en ‘Lock, stock and two smoking barrels’ zijn zijn all-time favorites.

Consent choices