Skip to content

Een kijkje in de keuken bij de afdeling During Contract

Om een beeld te krijgen van het werken bij ALD Automotive, kijken wij mee met Johan van de afdeling During Contract. Je leest over zijn werk, afdeling, projecten en vrijetijdsbestedingen.

Wie is Johan? Johan Hoogeland is 40 jaar jong en komt uit het pittoreske Beverwijk. Sinds 2004 is hij samen met Mariska. Ze hebben drie kinderen; Elin van 9 jaar, Luca van 6 jaar en Sara van alweer 3 jaar oud. Inmiddels is Johan al vier jaar werkzaam bij ALD Automotive. Toen hij tijdens een instructie van de toen nieuwe Renault Scenic de toenmalig Manager RMT & Damage tegen het lijf liep, hoorde hij over een vacature bij ALD Automotive en besloot hij te solliciteren. Zijn eerste indruk omschrijft hij als volgt: “Fantastisch, wat een mooie werkomgeving en wat een ander bedrijf. Ik ging van een relatief kleine dealer gelieerde leasemaatschappij naar een echte grote ‘universele’ internationale leasemaatschappij.”

De afdeling Johan werkt op de afdeling During Contract, wat onderdeel is van de sector Operations. Het team bestaat uit 14 collega’s; 12 mannen en twee vrouwen. Ruimte voor wat vrouwelijke medewerkers dus! Op deze afdeling komen alle facetten die een bestuurder operationeel kan ervaren - na aflevering en voor inlevering – voorbij. Denk aan reparatie & onderhoud, vervangend vervoer, schade en in iets mindere mate pechhulp.

De collega’s van de afdeling werken op het hoofdkantoor in Hoofddorp, en zijn op de eerste verdieping te vinden. Daarbij probeert Johan af en toe een plek op de 3de verdieping te reserveren, naast Driver Care, zodat hij sneller kan schakelen tussen de twee afdelingen. Door de huidige coronamaatregelen werkt de afdeling voornamelijk vanuit huis. Maar Johan probeert minimaal één keer per week naar kantoor te komen, zodat hij even onder collega’s en in een andere vibe is.

“De samenwerking is, ondanks het vele thuiswerken, uitstekend te noemen. Elke dag om 09:30 uur doen we een opstart met elkaar. In deze dagstart van ongeveer 30 minuten verdelen we de taken, als die al niet op voorhand bekend waren, en delen we verhalen, ervaringen of hulpvragen met elkaar”, aldus Johan. De vakafdeling heeft eigenaarschap over de processen reparatie, onderhoud, vervangend vervoer en schade, en andere afdelingen hebben de collega’s nodig voor informatie en input. Johan is trots om voor ALD Automotive te mogen werken, dankzij de professionaliteit, bedrijfsvoering met een duidelijke strategie en goed werkgeverschap.

Wat speelt er nu op de afdeling During Contract? Er is altijd veel gaande op de afdeling. Op het moment van schrijven zorgen de winterbandenwissels en onderhoudsbeurten voor grote drukte. Daarnaast is Johan bezig om de communicatie rondom de verplichte APK te verbeteren. Bestuurders krijgen nu slechts één keer een melding/e-mail, twee maanden voor de vervaldatum. Maar hij zou dit graag frequenter laten worden, door bijvoorbeeld nog een melding te versturen één maand, 14 dagen en één dag van tevoren. Johan: Ondanks de dagelijkse drukte maken we altijd ruimte vrij om verbeteringen door te voeren. Daar haal ik zelf veel energie uit.”

Wat doet Johan in zijn vrije tijd? Johan vertelt: “Wij hebben eind vorig jaar onze droom waargemaakt door een nieuwe caravan – de Hobby 490 KMF De Luxe (voor de kenners 😉) - te kopen waar we lekker mee op vakantie kunnen met z’n vijven.” Ze hopen volgend jaar dan ook naar Europa te kunnen gaan. Frankrijk (Disneyland Parijs) en Italië (Lago Maggiore) staan in ieder geval al op de planning!

Verder is Johan komende zomer al 20 jaar actief als vrijwillig brandweerman bij de Veiligheids-regio Kennemerland. Hier maakt hij leuke dingen mee, uiteraard niet als er persoonlijk leed in het spel is, maar dat is gelukkig lang niet altijd het geval.

Als bewoners van Beverwijk aan de grens van Heemskerk zijn Johan en zijn gezin ook vaak te vinden in het leuke dorp Heemskerk. Hier kun je lekker eten bij Het Dorrup Grill & Wijn en de ezelsoor van Bakker Wim Koelman. Dit zijn dan ook favorieten van Johan.

Consent choices