Overslaan naar content

Onze mensen

Maarten Koek - van Maris

Pricing Analyst

Ik ben in juli 2007 bij ALD Automotive komen werken. Dat was een logisch vervolg op de functie die ik had bij mijn vorige werkgever. Ik was verantwoordelijk voor het beheer van een wagenpark van ruim 500 auto’s. Ik gebruikte daarbij een zelfgemaakte database. Ik gebruik dagelijks de toen opgedane kennis over auto’s en bijbehorende data in mijn functie als Pricing Analyst. Samen met mijn pricing collega’s zorg ik ervoor dat offertes gecalculeerd kunnen worden van alle in Nederland leverbare auto’s. Restwaardes, kortingen, banden, reparatie en onderhoud, verzekering, houderschapsbelasting en vervangend vervoer, er moet allemaal een juiste waarde in de offerte voor worden opgenomen. Naast het voorzien van de juiste waardes in de tabellen hoort een goede controle en analyse van de data. Als het allemaal klopt dan ben ik tevreden en kunnen we met zijn allen vertrouwen op correcte leaseoffertes. Ik werk nauw samen met de afdeling Sales en IT.

Ik werk hier nu alweer 15 jaar. Er is veel veranderd in de loop van de tijd. De eerste jaren bestond de afdeling Pricing uit een Pricing Manager en ik. Nu heb ik 5 collega’s op de afdeling. Aangemoedigd en ondersteund door het management zijn veel werkzaamheden omgezet van tijdrovend handmatig werk naar het beheer en de ontwikkeling van geautomatiseerde processen. Daar heb ik met veel plezier mijn steentje aan bij kunnen en mogen dragen. Hierdoor kunnen we sneller, beter en gerichter reageren op alles dat er in de huidige dynamische leasemarkt op ons af komt.

Ik werk gemiddeld 2 dagen per week vanuit huis, en 3 dagen per week in het mooiste en meest inspirerende kantoor in de leasebranche in Nederland.

Consent choices