Overslaan naar content

MOBILIZE! YOUR TALENT: Met een andere bril naar jezelf leren kijken

Annette Zonneveld  (29) is een van onze talentvolle collega’s. Op Internationale Vrouwendag was het een mooi moment om haar eens in het zonnetje te zetten. Annette volgt het expert ontwikkelprogramma Mobilize! Your Talent van ALD Automotive. 

Mobilize! Your Talent; wat is het? Mobilize! Your Talent is een programma voor ambitieuze talenten. Het programma duurt 9 maanden en iedere maand is er een bijeenkomst met steeds een andere invalshoek of thema. Het laat je ontdekken wie je bent en hoe je het verschil kunt maken. Met het programma ligt de focus op je persoonlijke ontwikkeling en vooral op je ‘soft skills’. Dit zijn meestal vaardigheden die je niet tijdens je studie leert en waar je tijdens je loopbaan vaak weinig tijd voor hebt om beter te ontwikkelen. Terwijl deze vaardigheden, zeker als je een hogere functie ambieert, wel heel belangrijk zijn.”

Hoe ben jij in aanmerking gekomen voor het talentprogramma?  Ik werk inmiddels al drie jaar bij ALD Automotive. Eerst op de afdeling Financial Control en later doorgegroeid naar Business Control. Afgelopen jaar behaalde ik mijn Master Accounting & Control en ik ben in januari van dit jaar gestart in een nieuwe rol als Business Controller. Tegelijkertijd ben ik door Wijnand Kuiper, onze financieel directeur, gevraagd om deel te nemen aan het programma. Dit heeft denk ik deels te maken met de goede beoordelingen die ik heb ontvangen en de ambities die ik heb uitgesproken. Ik ben nog jong en wil graag groeien binnen de organisatie!”           

Wat zijn je ervaringen tot nu toe? “Over de inhoud van het programma mag ik natuurlijk niet zo veel vertellen. Het moet wel een verrassing blijven voor andere collega’s die er nog mee aan de slag gaan! Ik vind het heel waardevol om mee te doen en ik leer veel over mijzelf. Maar ik leer ook veel van en over collega’s die meedoen aan het programma en op andere afdelingen werken. Het is een mooie manier om onze organisatie beter te leren kennen, te horen waar mijn collega’s tegenaan lopen en hoe zij daarmee omgaan.” 

Klein tipje van de sluier dan? “Je gaat aan de slag met een divers scala aan activiteiten. Het zijn zowel fysieke als mentale oefeningen die allemaal bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling en die je nieuwe inzichten en perspectieven bieden. Deze oefeningen doe je met de hele groep, in kleinere groepen, in duo-vorm of één-op-één met de coach. De praktijkopdrachten zorgen ervoor dat je niet altijd kan nadenken bij hetgeen wat je normaliter doet. Op die manier word je dus direct geconfronteerd met je natuurlijke persoonlijkheid. Je leert deze vervolgens ook te benutten en je competenties te versterken. Ik heb in overleg met mijn leidinggevende ervoor gekozen om te werken aan de soft skills die belangrijk zijn in mijn vakgebied en te werken aan twee specifieke competenties, namelijk “overtuigingskracht” en “plannen & organiseren”. Dit gaat mij echt verder helpen!”

Als een collega de kans krijgt om mee te doen, wat is dan jouw advies? “Doen! Het is nu best een drukke periode omdat je naast je gewone werk ook echt wel extra tijd en ruimte moet inbouwen om te werken aan je doelen. Mijn advies is om je leidinggevenden en collega’s te vertellen wat je doelen zijn. Betrek je vrienden of familie erbij want ook zij kunnen je helpen focus te houden. Het is namelijk makkelijk om terug te vallen in oude routines of de waan van de dag, maar het is juist belangrijk om constant bewust bezig te zijn met je persoonlijke ontwikkeling en niet alleen tijdens een sessie van Mobilize! Your Talent. Het programma is intensief maar daardoor leer je echt door een andere bril naar jezelf te kijken.”

Consent choices