Skip to content

HR Business Partner

Hoofddorp, Noord-Holland, Nederland€ 4.200 - € 6.000 per maandHR

Functieomschrijving

Voor ALD Nederland en straks voor onze gefuseerde organisatie zijn wij op zoek naar een gedreven en ervaren HR Business Partner. Sta jij graag met je voeten in de klei? De business adviseren waar nodig? We zijn erg druk op de HR-afdeling mede vanwege de a.s. fusie en om die reden zoeken wij per direct een ervaren HR Business Partner.


Wat ga je doen:
Als HR Business Partner ben je verantwoordelijk voor alle HR-aangelegenheden voor een aantal sectoren in de organisatie.

In deze rol ben jij sparringpartner en klankbord voor de leidinggevenden en adviseur op het volledige terrein van HR waaronder ziekteverzuim, arbo, performance management, persoonlijke (loopbaan)ontwikkeling, recruitment (selectie, geen werving) en conflicthantering.


Hierin schakel jij gemakkelijk tussen operationele activiteiten en tactisch advies. Je signaleert en initieert verbeterkansen. Dit is een rol waarbij je met je voeten in de klei staat, je operationeel bezig bent maar ook HR-projecten oppakt. Denk hierbij onder andere aan het organiseren van het onboarding programma, uitrollen van een nieuw HR salaris en informatiesysteem, meedenken over het HR jaarplan en het initiëren en uitvoeren van activiteiten voor het ALD Vitality programma.

Je rapporteert aan de HR Director en werkt nauw samen met de 2 ALD HR Business Partners, Recruiter en HR Assistant. En met de collega’s van de afdeling People & Performance binnen LeasePlan, die bestaat uit 15 betrokken collega’s met specialismen op het gebied van recruitment, compensation & benefits, HR Business Partners, learning & development en lean.

Vanwege het samengaan van ALD Automotive en LeasePlan ga je vanuit deze rol voor zowel afdelingen binnen ALD Automotive als LeasePlan werken. Je zult dan ook afwisselend werken vanuit Hoofddorp (ALD Locatie) en Almere (LeasePlan locatie). De eerste periode ligt de focus met name in Hoofddorp. Na de zomer van 2024 zullen de werkgebieden van de HRBPs van beide organisaties worden samengevoegd. Momenteel zijn wij als HR-teams flink aan het bouwen naar de toekomst toe. Ook zijn de communicatielijnen kort, zijn we een hecht team en blijven we oog hebben voor elkaar.

Over ALD Automotive | LeasePlan

ALD Automotive | LeasePlan is een toonaangevende wereldwijde speler op het gebied van duurzame mobiliteit die full-service leasing, abonnementsdiensten, fleetmanagementdiensten en multimobiliteitsoplossingen biedt aan corporates, MKB, ZZP’ers en particulieren.

ALD Automotive | LeasePlan is actief in 44 landen en wil een leidende rol spelen in de transitie naar emissievrije mobiliteit en de digitale transformatie van de industrie. Met 15.700 medewerkers beheert ALD Automotive | LeasePlan 3,3 miljoen voertuigen (eind maart 2023).

Vereisten

Jij brengt mee:

 • Minimaal HBO niveau in combinatie met een aantal jaar ervaring als HR Business Partner
 • Aantoonbare kennis op het gebied van arbeids- en sociaal verzekeringsrecht
 • Aantoonbare ervaring met (organisatie) veranderingsprocessen
 • Teamspirit en sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden
 • Je bent in staat om praktisch en flexibel te schakelen tussen verschillende taken en afdelingen (zowel op operationeel als tactisch niveau)
 • Een klantgerichte, oplossingsgerichte en proactieve instelling met de focus op kwaliteit en resultaat
 • Nuchtere en praktische inslag gecombineerd met humor past goed bij ons
 • Scherp analytisch vermogen en organisatie sensitiviteit
 • Beschikbaarheid voor 32- 40 uur per week


Jij krijgt:
Wij vinden het belangrijk dat jij je prettig voelt op je werk en met plezier naar kantoor komt. Een goede samenwerking vinden wij erg belangrijk. Wij bieden een moderne en inspirerende werkomgeving met een collegiale sfeer, een platte organisatie met korte lijnen én hele goede voorwaarden.


 • Een salaris tussen de 4200 en 6000 op basis van fulltime dienstverband (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • Een aantrekkelijke bonusregeling
 • Maar liefst 32 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband, plus een extra vrije dag voor niet rokers
 • Een goede pensioenregeling en een reiskostenvergoeding (vanaf 10 km) van 0,21 eurocent per km en OV wordt volledig vergoed
 • In eerste instantie een contract van 1 jaar
 • Een mooie functie bij een internationale speler met groeiambities
 • Mobiliteitsoplossingen binnen handbereik, zoals bijvoorbeeld korting op private lease
 • De mens staat bij ons echt centraal, dat zie je o.a. terug in de doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden (zo is er ruim budget voor ontwikkeling en hebben we een digitaal learning platform met allerlei trainingen en cursussen die je daar kunt volgen)
 • Bij ALD Automotive mag je zijn wie je bent. Wij hechten veel waarde aan onze informele bedrijfscultuur en zijn trots op onze kernwaarden: persoonlijk, gedreven, vriendelijk, oplossend, innovatief en samenwerkend.
 • We zorgen ook goed voor jou en hoe vitaal jij je voelt. Ben jij die padelkoning of koningin, of sta je liever tegenover elkaar in de boksring? Bij ALD Automotive houden wel van een beetje competitie. Minstens 1 keer per kwartaal organiseert ons eigen sportteam de meest uiteenlopende sportactiviteiten. Toegang tot “OpenUp”, een online platform waar bij je gratis en ongelimiteerd steun kan krijgen bij alles rondom mentaal welzijn (zoals o.a. praten met een psycholoog (1:1) of masterclasses volgen etc.)
 • Naast onze dagelijkse verse fruit en smoothies kan je iedere dag genieten van een heerlijke koffie bereid door onze barista in ons Mobility café
 • Wij vinden het belangrijk dat jouw werk- en privé in goede balans is. Start jij in de ochtend wat later om de kinderen naar school te brengen of ga je wat eerder weg voor een doktersafspraak, bij ALD Automotive is daar ruimte voor


Enthousiast geworden?
Bo van ‘t Schip, interim recruiter, kan je meer vertellen over de functie. Voor vragen kun je contact met haar opnemen via 020-6587079. Is dit de vacature die bij je past? Aarzel dan niet en stuur je curriculum vitae en bondige motivatie, door te klikken op de button "solliciteren".


Wij wensen niet benaderd te worden als potentiële klant of opdrachtgever

of

Consent choices