Skip to content

Onze mensen

Tim Lucas

Manager Business Control & BI

Mijn werkverleden is altijd binnen de Controlling geweest, zo heb ik ervaring opgedaan in Project Control, Finance Control, Treasury Control, Internal Control en Business Control. Sinds september 2018 heb ik de overstap gemaakt naar ALD Automotive als Business Controller. En kon ik uiteindelijk vanuit een senior rol doorgroeien naar mijn huidige rol.

De reden waarom ik in 2018 voor ALD heb gekozen was om een Business Control afdeling in deze dynamische omgeving op te mogen zetten. Sinds 2022 heb ik vanuit ALD de kans gekregen om ook het Business Intelligence team verder op de kaart te zetten . Zowel Business Control als Business Intelligence hebben veel raakvlakken en vullen elkaar goed aan om waardecreatie binnen ALD te kunnen realiseren.

De organisatiecultuur binnen ALD is heel open en professioneel waarin iedereen zijn best doet om de mobiliteit van de klant- en de berijder te garanderen om zodoende de meest servicegerichte mobiliteitsaanbieder te worden en producten en diensten te ontwikkelen waarmee we ook nog eens de meest toonaangevende leasemaatschappij worden. Samenwerking, creativiteit en ruimte om zelf beslissingen te nemen zijn hierbij erg belangrijk.

Ik vind het mooi dat ik vanuit mijn rol veel met verschillende afdelingen en mensen mag werken om een verhaal bij het financiële cijfer te krijgen en daar waardecreatie uit probeer te halen met behulp van Business Intelligence. Op deze manier kan ik bruggen slaan tussen verschillende afdelingen om samen met elkaar probleemoplossend te werk te gaan en samen te blijven ontwikkelen. Ik vind het belangrijk om als sparringpartner te kunnen fungeren in het belang van de afdeling en in het belang van ALD.

Mijn ambitie voor beide afdelingen is om waarde te creeren en binnen ALD dé sparringpartner te zijn. Met de reden om bij te kunnen dragen aan de strategie van ALD en de doelstellingen binnen ALD.

‘We doen het samen’

Consent choices