Overslaan naar content

Onze mensen

Alex Schnater

Manager Accounts Payable & Credit Control

Ik ben mijn loopbaan ooit begonnen in de sales, als verkoper bij een autodealer. Omdat ik toch meer wilde doen met mijn opleiding tot Bachelor bedrijfseconomie heb ik een uitstapje gemaakt naar de financiële advieswereld. Maar uiteindelijk ben ik toch weer teruggekomen in de automotive branche door te starten als Credit Analyst bij ALD Automotive. Dat was in 2006, dus ik reken mijzelf tot het meubilair.

Ik heb ondertussen een paar mooie stappen gemaakt van Credit Analyst, via Manager Accounting, naar mijn huidige functie als Manager Accounts Payable & Credit Control. Na de laatste overgang heb ik het boekhouden meer achter mij gelaten en bestaat mijn takenpakket nu hoofdzakelijk uit het beheersen van kredietrisco’s en het zorgdragen voor optimale cash flow en leverancierstevredenheid.

In de loop van de jaren heb ik de mate van innovatie binnen ALD Automotive flink zien stijgen. Ook is de organisatie gegroeid qua structuur en professionaliteit. Er zijn mooie verbeteringen doorgevoerd. Zo is op mijn afdelingen de mate van automatisering enorm verhoogd. De groei van de leasevloot en het aantal klanten is fors hoger geweest dan de personele uitbreidingen, hetgeen we hebben kunnen doen dankzij investeringen in digitalisering. Per dag worden er binnen mijn drie teams grote hoeveelheden financiële documenten, kredietaanvragen en contactmomenten met klanten en leveranciers afgehandeld. Daar waar mogelijk laten we robots het werk doen.

Binnen de Finance sector dagen wij onszelf constant uit door de ‘efficiency-lat’ steeds een stukje hoger te leggen. De concurrentie in onze branche staat namelijk ook niet stil en onze innovaties vergen een solide basis.

Ik ervaar onze cultuur als informeel, vriendelijk en open, wat voor mij de samenwerking en het werkplezier zeer ten goede komt. Externen die ik spreek binnen onze organisatie beamen dat. Ook kan ik in vrijheid mijn taken uitvoeren, of het nu thuis is of in ons prachtige pand. Overigens smaakt koffie van de ALD-barista een stuk beter dan wat ik drink thuis.

Consent choices