Overslaan naar content

Een kijkje in de keuken bij de afdeling ALD Flex Om een beeld te krijgen van het werken bij ALD Automotive, kijken wij mee met Kayleigh Pauwels, ALD Flex Expert Sr. bij ALD Automotive Nederland. Kayleigh vertelt over ALD Automotive, de afdeling, de kansen die ze krijgt en haar vrije tijd.Wie is Kayleigh?

Kayleigh is 31 jaar oud en woont in Den Bosch. Na haar studie Commerciële Economie in Venlo heeft ze verschillende banen gehad, maar geen van deze paste haar. Maar één ding stond vast: automotive stroomt bij Kayleigh door het bloed. De vader van Kayleigh werkt bij een autodealer en als klein meisje mocht ze altijd al mee de showroom in. Kayleigh heeft daar stagegelopen en ook een bijbaantje gehad. Ze wist dat ze graag de kant van de automotive op wilde gaan. Daarom is ze op zoek gegaan naar een baan binnen de automotive en zodoende bij ALD Automotive terechtgekomen.

ALD Automotive

Kayleigh werkt inmiddels drie jaar bij ALD Automotive. ALD Automotive Nederland heeft, naast het hoofdkantoor in Hoofddorp, ook een vestiging in Vuren. Daar worden alle leasevoertuigen aan het einde van het contract ingenomen en vanuit Vuren wordt ook de rental-vloot beheerd.

Ondanks dat ze, door Corona, in een lastige beginperiode is binnengekomen voelt ze zich daar als een vis in het water. Ze houdt van de bedrijvigheid op kantoor, dus met het thuiswerken was dat wel even lastig. Kayleigh omschrijft de sfeer in Vuren als informeel. De vestiging in Vuren beschrijft ze ook wel eens als een hectisch kippenhok. Collega’s bellen veel en vaak moeten zaken snel geregeld worden. Maar buiten het kantoor in Vuren is het rustig. In Hoofddorp zit je onder de rook van Schiphol en in Vuren zit je tussen de weilanden. Hoewel het hetzelfde bedrijf is, zijn de vestigingen niet met elkaar te vergelijken.

“Mijns inziens zitten in Vuren echt de autoliefhebbers. Natuurlijk hebben de meeste collega’s wel affiniteit met auto’s, maar in Vuren draait alles om de auto’s. De auto’s staan hier ook, je ziet ze binnenkomen.”

De afdeling Flex

ALD Flex zorgt voor inzet korte termijn lease, dat is vanaf 1 dag t/m 2 jaar. De leaserijders die zij spreken zijn meestal mensen die net in dienst zijn bij hun werkgever. Er wordt dan een leasevoertuig besteld en hier zit een levertijd op. In die tussentijd wordt er een Flex auto ingezet. Het kan ook zo zijn dat er mensen op projectbasis werken of eenmalig een voertuig nodig hebben.

Geen dag op de Flex afdeling is hetzelfde. Flex is de afdeling van 'ad hoc en spoedjes’. Wanneer er een aanvraag binnenkomt moet er direct geschakeld worden. Typerend voor de medewerkers van Flex: ‘Wij draaien lekker op hectiek’.

Ontwikkeling

Omdat het team de afgelopen tijd flink is gegroeid was er behoefte aan een schakel tussen het team en de teamleider. Kayleigh heeft op deze functie gesolliciteerd en is inmiddels senior medewerker van de afdeling Flex. Eerst was ze operationeel bezig, maar inmiddels houdt ze zich druk bezig met het optimaliseren en automatiseren van processen. Ook gaat ze steeds vaker, in samenwerking met Sales, de deur uit naar klanten om tenders binnen te halen.

Onlangs is Kayleigh lid geworden van de ondernemingsraad. Daar komt ze op voor de belangen van het personeel. Ze vindt het fijn om te werken vanuit het oogpunt van de werknemers en mee te denken en bouwen aan de toekomst van ALD Automotive.

Naast dat Kayleigh lid is van de OR heeft ze de afgelopen tijd ook mee mogen lopen in het talentprogramma ‘Mobilize! Your Talent’ welke binnen ALD Automotive is opgestart. Dit programma is erop gericht om eigen talenten verder te ontdekken en te mobiliseren.

Vanuit ALD wordt alle ruimte geboden om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt alle kansen. Maar het komt je zeker niet aanwaaien en je moet er dus hard voor werken. Maar dan wordt dat ook gezien. Je kunt alle kanten op binnen ALD Automotive.” aldus Kayleigh.

Wat doet Kayleigh in haar vrije tijd?

Sporten is een echte uitlaatklep. Kayleigh bokst en fitnest, maar ook wandelen doet ze graag. Binnenkort kun je haar tijdens een motorvakantie in Italië of Frankrijk vinden. Verder zoekt ze graag de gezelligheid op en borrelt graag met vriendinnen.

Consent choices