Overslaan naar content

Credit Analyst

Hybride
 • Hoofddorp, Noord-Holland, Nederland
€ 3.200 - € 4.100 per maandCollections

Functieomschrijving

Gezocht: Koplopers, kartrekkers, doeners en doortrappers.


Ayvens is de wereldwijde speler in mobiliteit. Wij herdefiniëren de mobiliteit van morgen met oplossingen waar vandaag om vraagt. Wij zijn er voor iedere leaser, zakelijk of privé, met voertuigen die variëren van (elektrische) auto tot e-bike. Zo maken we mobiliteit duurzamer, makkelijker en beter met elke kilometer.


Dat kunnen we niet alleen. Daarom zijn we op zoek naar collega’s met dezelfde ambitie en energie. Mensen die verandering niet uit de weg gaan, maar er vol in meegaan.


Bij Ayvens steken we energie in alles. Ook in jouw groei. Wil jij graag verantwoordelijk zijn voor de kredietbeoordeling van zowel prospects als bestaande klanten? Financieel goed onderlegd? Ben jij op zoek naar een carrière waarin je kunt doorgroeien en positieve impact kunt maken. In ons Acceptatie team is een plek voor je vrij.


Credit Analyst


Bij Ayvens in Nederland werken ruim 1200 collega’s met veel passie en plezier. Ook bij team Acceptatie.


Wat ga je doen?

Als Credit Analyst ben je verantwoordelijk voor onze kredietbeoordeling. Je komt te werken in het acceptatieteam. Dit team zorgt voor korte doorlooptijden van kredietaanvragen (een must in de snelle lease wereld) en beheert de risico’s conform het acceptatie beleid. Je hebt een korte lijn met je sales collega’s waarmee je snel kan schakelen.
Jij bent als credit analyst primair verantwoordelijk voor alle zakelijke (B2B) kredietbeoordelingen van zowel prospects als bestaande klanten. Deze aanvragen beoordeel je door het analyseren van financiële als ook niet financiële informatie. De beoordelingen van aanvragen voor private lease hebben we uitbesteed, hier ben je wel verantwoordelijk voor het monitoren van de gemaakte onderlinge afspraken (SLA). Echter bij uitzonderingsgevallen speel je een grote rol in het wel of niet accepteren van de aanvraag.

Enkele van jouw werkzaamheden:

 • Beoordelen van de financiële en marktpositie van MKB, (internationale) Corporate en overheidsorganisaties;
 • Monitoren van het kredietbeoordelingsproces en rapporteren van de doorlooptijden en afwijzingspercentages;
 • Implementeren van wijzigingen voortkomend uit het Keurmerk Private Lease met impact op de SLA;
 • Analyseren van de markt en de portefeuille met betrekking tot faillissements- en betalingsrisico. Op basis hiervan stel je proces- of beleidsaanpassingen voor;
 • Adviseren van je (sales) collega’s en het management bij het aangaan van nieuwe klantrelaties.

Vereisten

Wat breng je mee?

 • Een (minimaal) afgeronde HBO opleiding in een financiële of economische richting;
 • Minstens 2 jaar werkervaring op het gebied van zakelijke kredietbeoordeling en (financieel)risicomanagement (ervaring in de dienstverlenende sector is een pré);
 • Analytisch en oplossend vermogen, creativiteit en communicatief sterk (zowel in Nederlands als in Engels);
 • Het continu verbeteren van de gewenste klantbeleving en kwaliteit van werk;
 • Beschikbaar tussen de 32-40 uur per week.

Wat bieden wij jou?
Wij vinden het belangrijk dat jij je prettig voelt op je werk en met plezier naar kantoor komt. Een goede samenwerking vinden wij erg belangrijk. Je komt te werken in het acceptatieteam, wat bestaat uit 9 medewerkers; 5 kredietanalisten, 3 datamedewerkers en een teammanager. Wij houden van hard werken en van humor op zijn tijd. We helpen elkaar graag en hebben een open en toegankelijke sfeer. Wij bieden een moderne en inspirerende werkomgeving met een collegiale sfeer, een platte organisatie met korte lijnen én hele goede voorwaarden.

 • En een salaris tussen de 3200 en 4100 euro o.b.v. 40 uur (afhankelijk van ervaring);
 • Een aantrekkelijke bonusregeling;
 • Een goede pensioenregeling en een reiskostenvergoeding;
 • In eerste instantie een contract van 1 jaar;
 • Een mooie functie bij een internationale speler met groeiambities;
 • Mobiliteitsoplossingen binnen handbereik, zoals bijvoorbeeld korting op private lease;
 • De mens staat bij ons echt centraal, dat zie je oa terug in de doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden (zo is er echt ruim budget voor ontwikkeling en hebben we een digitaal learning platform met allerlei trainingen en cursussen die je daar kunt volgen);
 • Bij Ayvens mag je zijn wie je bent. Wij hechten veel waarde aan onze informele bedrijfscultuur en zijn trots op onze kernwaarden: persoonlijk, gedreven, vriendelijk, oplossend, innovatief en samenwerkend;
 • We zorgen ook goed voor jou en hoe vitaal jij je voelt. Ben jij die padelkoning of koningin, of sta je liever tegenover elkaar in de boksring? Bij Ayvens houden wel van een beetje competitie. Minstens 1 keer per kwartaal organiseert ons eigen sportteam de meest uiteenlopende sportactiviteiten;
 • Naast onze dagelijkse verse fruit en smoothies kan je iedere dag genieten van een heerlijke koffie bereid door onze barista in ons Mobility café;
 • Wij vinden het belangrijk dat jouw werk- en privé in goede balans is. Start jij in de ochtend wat later om de kinderen naar school te brengen of ga je wat eerder weg voor een doktersafspraak, bij Ayvens is daar ruimte voor.

De mobiliteit in Nederland is vastgelopen. Het wordt drukker en drukker op de weg, en we staan steeds vaker vast in het verkeer. Dat vraagt om een radicaal nieuwe aanpak. Daarom hebben ALD Automotive en LeasePlan hun krachten gebundeld om samen nog sneller en nog verder te komen. Wij zijn Ayvens. Jouw partner in mobiliteit.


Better with every Move
Wij zijn Ayvens. Wij zijn klaar voor de mobiliteit van morgen. Jij ook? Solliciteer nu. Heb je vragen? Bel of app dan met Alex Schnater : 06-55786061.


Wij wensen niet benaderd te worden als potentiële klant of opdrachtgever

of

Consent choices