Overslaan naar content

Van lokaal naar Internationaal

Jordy van Ettekoven

Van jongs af aan hebben voertuigen van allerlei pluimage, maar specifiek auto’s, al mijn interesse gehad. Als er benzine in kan, is het al snel goed! Toch had ik niet de ambitie om in de Automotive aan de slag te gaan. Eigenlijk ben ik dan ook per toeval bij ALD Automotive terecht gekomen; In mijn vorige functie was ik verantwoordelijk voor het facility management en de inkoop van een horeca projectbureau. In die hoedanigheid had ik een tender voor het wagenpark uitgeschreven waar ALD Automotive aan deelnam. 

Het prettige persoonlijke contact en de manier waarop uitdagingen niet uit de weg werden gegaan spraken mij enorm aan gedurende dit proces. Ik heb ALD Automotive dan ook eerst van ‘de andere kant’ leren kennen. ALD Automotive heeft uiteindelijk de tender gewonnen op basis van de persoonlijke benadering en de mogelijkheden om een product aan te bieden dat bij de organisatie paste.Na verloop van tijd was ik zelf toe aan een volgende stap in mijn carrière. Mijn accountmanager binnen ALD Automotive wist dat ik een grote affiniteit met de automotive had. Na een keer gepolst te hebben of ALD wellicht nog op zoek was naar mensen, had ik het geluk dat er net een nieuw partnership was gestart, en daar nog een nieuwe accountmanager voor gezocht werd. Na een aantal leuke gesprekken is de rest inmiddels geschiedenis.Het feit dat ik geen specifieke automotive achtergrond of opleiding had was geen enkel probleem. ‘Kennis is bij te brengen’ is de algemene filosofie. Met deze insteek en instelling is de organisatie dan ook bijzonder gericht op de persoon. De bereidheid om dingen aan te leren en de weg binnen de organisatie te wijzen is dan ook buitengewoon groot. Het welkom is als een warm bad, en al snel voelde ik me thuis binnen de dynamische omgeving van ALD Automotive.

Binnen de captives heerst een bijzondere dynamiek. Het sales model is anders, en het spanningsveld is uitgebreider , waardoor er andere uitdagingen op mijn pad kwamen dat in een traditionele sales rol. Voor mij zijn de complexiteit van de relaties en de banden met de importeur en dealerorganisatie altijd een mooie uitdaging gebleken. Met heel veel plezier heb ik mij kunnen ontwikkelen binnen ALD Automotive, en ‘mijn’ label op de kaart kunnen zetten in de rol van Dealer Account Manager voor het label Opel Leasing.Heden ten dage ben ik nog altijd werkzaam binnen de Captives, maar in een andere rol. Eind 2014 kwam er een telefoontje vanuit ons hoofdkantoor in Parijs of ik wellicht eens van gedachten wilde wisselen over een internationale functie. Inmiddels ben ik dan ook werkzaam als Partnership Manager binnen ALD International te Parijs. Een bijzondere functie, en een geweldige ervaring! Het wonen en werken in Parijs geeft weer een heel andere dimensie aan het werken binnen de automotive. Dagelijks heb ik contact met onze internationale partners, ben ik bezig met landoverstijgende projecten en strategieën. Een geweldige uitdaging, waarvan ik zelf nooit had verwacht dat deze op mijn pad zou komen.Ook op internationaal niveau blijkt ALD Automotive een echte ‘mensen’ organisatie. Mijn verwachting dat het veel meer ‘corporate’ zou zijn, wordt geheel niet waargemaakt.

Ja, ALD is wereldwijd een van de grootste spelers in de wereld, en dat voel je in heel veel dingen. De manier en snelheid waarmee echter gehandeld kan worden is ongekend. De overtuiging dat mobiliteit voor een heel groot deel ook emotie is, wordt in alles erkend. De leasebranche is en blijft er een van mensen, face-to-face contact en een persoonlijke benadering worden in alle facetten nagestreefd. Het is ingebakken in het DNA van ALD.Ook hier in Parijs voel ik mij meer dan welkom, en heb ik het gevoel dat ik een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van ALD. Het verschil kan maken zo je wilt. En dat is voor een werknemer zoals ik het belangrijkste om je gewaardeerd te voelen.Zelf denk ik dat mijn carrière binnen ALD Automotive een schoolvoorbeeld is van hoe ALD Automotive denkt over ‘de mens’ in de organisatie. Met gezond verstand en een juiste instelling kan je binnen ALD Automotive heel ver komen, zelfs buiten de landsgrenzen! 

Jordy van Ettekoven – Partnership Manager ALD International

LinkedIn

Consent choices